Manuella Brännare

Se Modeller

Automatiska Brännare

Se Modeller

Utomhusmodeller

Se Modeller

Kundanpassade modeller

Läs mera

Fristående

Se Modeller

Insatser

Se Modeller

Vägghängda

Se Modeller

Bord

Se Modeller

Takhängda

Se Modeller

Brännare infällda i möbel

Se Modeller

I Clic möbel

Se Modeller

Terrassevärmare

Se Modeller

Tillbehör & Reservedelar

Se mera

Bioetanol

Se volymer

Vad är en Skorstensfri kamin?

I motsats tilll traditionella braskaminer så använder en skorstensfri kamin, bioetanol som bränsle. Det innebär att det behövs vare sig skorsten eller tilluftskanaler.Det bliver heller ingen rök, aska eller sot, så ni får en helt ren eldstad som inte skräpar ner vid hanteringen.

En skorstensfri eldstad skall inte jämföras med en konventionell kamin som primär värmekälla. En skorstensfri kamin är en sekundär värmekälla och kan ge ett bra tillskott till den grundvärme som tillhandahålls av bostadens primära värmekälla. En skorstensfri kamin fungerar bra tillsammans med ventilationssystem som bidrar till att cirkulera den varma luften.

En produkt från Decoflame är enkel att installera oavsett om det är en vägghängd, fristående eller inbyggnadsmodell.

Inbyggnadsvarianterna kräver lite förberedelser när det gäller väggens konstruktion, men tydliga ritningar och manualen som medföljer, gör att det blir tydligt och enkelt att installera.

När Ni väljer er skorstensfria eldsstad, så rekommenderar vi att man beaktar rummets storlek/volym. Detta då en skorstensfri kamin producerar en del CO2. Välj en skorstenfri modell som passar just Ert rum.

För råd och vägledning vid kör av din Decoflame, kan du kontakta oss här.